13 svibnja, 2007

Crkva i samostan u izgradnji

Da bi vidjeli uvečanu sliku - kliknite na nju!

Ovo je maketa buduće Crkve i Samostana

DUHOVNO VODSTVO
U našem samostanu stojimo na raspolaganje svim vjernicima koji traže DUHOVNO VODSTVO. Mogućnost sakramenta ispovijedi, duhovnog razgovora i molitve svaki dan prema dogovoru. Molimo nazovite na broj telefona 021 324 324. Rado ćemo odgovoriti na vaše upite.

BLAGOSLOV GRADILIŠTA SAMOSTANA I CRKVE NA VIDOVCU
Na blagdan sv. Ivana od Križa, duhovnog oca našeg Reda, 14. prosinca 2005. o. Branko Zebić ocd, prior Karmelskog samostana Gospe od Karmela u Splitu (Šine) i župnik župe sv. Mihovila Ark. Kamen, u nazočnosti o. Smilje Brnadića ocd i o. Dominika Magdalenića ocd te više desetaka vjernika iz dotične župe i okolice blagoslovio je gradilište novog karmelskog samsotana i crkve na predjelu zvanom Vidovac.
Građevinska i lokacijska dozvola uredno su dobivene još 2001. godine. U jesen 2003. godine odpočelo se s gradnjom. Ugovor je sklopljen sa građevinskom tvrtkom "INECTO d.oo." koju predstvalja gospodin Jakov Sikirica.


MOLITVENI ČETVRTAK

Već dugi niz godina u mojoj se župi održavaju molitveni četvrtci. O čemu je riječ? Prvenstveno je riječ o molitvi na koju se vjernici okupljaju pred Presvetim Oltarskim sakramentom.Počinju sa molitvom krunice u 18:30. Nakon čega slijedi sv. Misa koju predvodi župnik o. Branko Zebić, OCD uz čestu koncelebraciju svećenika iz drugih župa ili svećenika gostiju. Nakon sv. Mise slijedi molitva klanjanja pred Presvetim Oltarskim sakramentom koja traje sve do pola noći, sa iznimkom svakog prvog četvrtka, kad se održava 24-satno klanjanje.Molitveni program je razrađen do pola noći, ostalo vrijeme vjernici provode u vlastitim molitvama uz melodiju meditativne glazbe.Odaziv vjernika na ovakav način susreta s Bogom je veoma velik što može posvjedočiti i veli interes vjernika iz ostalih splitskih i okolnih župa.No, ono što je najbitnije jest da su plodovi molitvi veliki, što i sami vjernici prilikom programa mogu, žele i svjedoče. Božja milost je velika, posebno kada se svi predamo u njegove ruke, u njegovo vodstvo.Bog može učiniti nešto samo ukoliko ga to tražimo i vršimo njegovu volju. Susret s Bogom je prijeko potreban i vjernici to uviđaju. Zato i posred sve zbrke koje ovo vrijeme nosi pronalaze posebno odvojeno vrijeme za Boga i samo za njega.

Preneseno iz : Bloga sv.Mihovila - Kamen

Nema komentara: